Kezdődik a nagy kaland
2014. július 18. írta: marketingnewbie

Kezdődik a nagy kaland

Itt járok most. Nagyjából három hónapja keresem a helyem a munkaerő piacon és intenzív felkészülés után most vagyok abban a státuszban, hogy elkezdtem teljesen célirányosan munkát keresni. Ehhez most olvasom épp Beck Zsolt, (Beck And Partners Kft vezetője) – Az álláskeresés kézikönyvét, amelyet egy kedves HR-es ismerősöm ajánlott nagyon.

ut.JPG

Azt persze már most tapasztalom, hogy az utcáról ezekre a pozíciókról beesni nem könnyű, de nem aggódom, mert elkezdtem magam felvértezni a megfelelő kapcsolatokkal. És az a csodálatos ebben, hogy ez nem erőltetve megy. Legutóbb például a 360Bar tetőteraszán futottam bele egy marketingigazgatóba.

Persze rögtön néhány embernek a protekció juthat az eszébe, de ez köszönőviszonyban sincs a valósággal. A protekció az, amikor egy tehetségtelen embert betonoznak be egy pozícióba. Abban, hogy valaki emberi kapcsolatok révén esélyt kap arra, hogy egy interjún (akár soron kívül) megmutathassa, hogy milyen értékeket tudna hozzátenni az adott helyen, semmi kivetnivaló nincsen.

Viszont ... és ez a legfontosabb. Ezekért a „véletlenekért” tenni kell! Nem fog hozzánk repülni a lehetőség, viszont ha energiát teszünk bele, akkor sorra érkezni fognak azok a történések amelyek hol rossz, hol jó tapasztalatot, hol örömet, hol bosszúságot hoznak de a végén elérjük a célunkat és akkor minden erőfeszítés megérte.

Erre mondok is egy példát. Legutóbb a Unix Kft-nél voltam állásinterjún. A hirdetésben online marketing munkatársat kerestek, de mire odaértem a lapon már online marketing specialista szerepelt (amelyre nem jelentkeztem volna, hiszen nem vagyok még specialista). És mégsem bántam meg, hogy részt vettem az interjún. Mert bár vérprofi embert kerestek és én még nem vagyok az, mégis elismerték, hogy nagyon jól látok dolgokat és nem egy dologra én hívtam fel a figyelmüket és ezt köszönik szépen. Ezzel egy újabb tapasztalattal közelebb kerültem a célomhoz. Mert minden NEM közelebb visz az IGEN-hez.

Hogy magas lenne az elvárásom? Nem gondolom. Fizetésben biztos nem. Majd lesz, pár év múlva. Ami nekem a legfontosabb, hogy mind emberileg, mind szakmailag kiváló emberekkel dolgozhassak együtt, hiszen nem mindegy kivel van összezárva az ember napjainak a nagyrészében.

Amennyiben köztetek is sok álláskereső lenne…ne keseredjetek el, ha nem jön össze akár sok hónapig az álommeló. Ha van rá lehetőségetek, ne alkudjatok meg, ne ragadjatok be egy olyan munkahelyre, ahol már az első nap érzitek, hogy igazából, ha nem kéne a pénz, menekülnétek onnan. De ha a kényszer rávisz titeket, hogy ideiglenesen elfogadjatok egy lehetőséget, akkor mindent tegyetek meg azért, hogy ugyanolyan nyitott szemmel járjátok a világot, figyeljétek a lehetőségeket, mint amikor az álommelót kerestétek. Mert az ott van, valahol vár rátok és …rám is.

----------------------------------------------------------------

(A héten részt vettem egy igen intenzív mentális képzésen, ahol többek között ezt a videót is levetítették nekünk. Persze emellett még rengeteg hasznos dolog hangzott el, amelyeket biztosan alkalmazni fogok a jövőben)

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingnewbie.blog.hu/api/trackback/id/tr156523243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása