Egy álláskereső napja, kilenc pontban összefoglalva
2014. augusztus 06. írta: marketingnewbie

Egy álláskereső napja, kilenc pontban összefoglalva

Előző írásomban azt fejtegettem, hogy az álláskeresés mennyi idejét el tudja venni az életemnek. A mostani bejegyzésben egy átlagos napomat fogom megosztani veled, amely közel sem olyan átlagos.

weekly.jpg

Már a reggelem is másképpen indul, mint a legtöbb embernek. Méghozzá, reggeli Warm-Up sessiönnel. Ez az a 30-45 perc, amikor felkészülök a teljes napra.

I. Még az ágyban sorra veszem az összes jó tulajdonságomat és hálát adok a sorsnak, hogy megvannak bennem azok a képességek, amelyek révén azt mondhatom, hogy csak rajtam múlik az, hogy milyen jövőt teremtek magamnak.

Amint megtanulsz, felelősséget vállalni az sorsodért, tehát elfogadni azt, hogy azért tartasz ott az életben ahol, mert egyszerűen ennyit tettél le eddig az asztalra, onnantól kezdve már nem az élet fogja rángatni a szádban a zablát, hanem helyet cseréltek és te fogod markolni a gyeplőt. Szabad és boldog leszel.  Merj felelősséget vállalni magadért, a múltban és a jelenben meghozott döntéseidért.

Ezután felkelek, megreggelizem és közben elolvasom a célfüzetemet. A célfüzet egy olyan pakk, amely az 1-5 éves terveimet tartalmazza szakmai, anyagi és fizikai szempontból. Valamint azt, hogy miért szeretném azokat elérni. Emellett az adott dologhoz kapcsolódó érzéseket (amelyeket több hónapja fogalmaztam meg) és kiválasztott képeket is újra „átélem”.

II. A Warm-Up után kezdődik el a napom, amelynek első része, hogy előveszem az allasok.xls munkafüzetemet, ahol vezetem a pályázataimat és megnézem, hogy az elmúlt órákban került-e fel az internetre új, nekem tetsző lehetőség (profession.hu, olx.hu, indeed.hu, jobline.hu, jobpilot.hu, LinkedIn, Facebook stb).

Ezeknek az excel táblában rögzítem a helyét, idejét és pályázás után, jár a pipa.  Egyedül egy ilyen munkafüzettel lehet megtartani a kontrollt. Reggelente találok 3-4 új munkalehetőséget, így azokhoz szépen megírom a mindig személyre szabott kísérőlevelemet és csatolom a szükséges dokumentumokat. Általában önéletrajzot és motivációs levelet kérnek, de én csatolni szoktam 2-3 referenciaanyagot és a diplomámat is. Ezeket a dokumentumokat egy külön könyvtárban mentem, így még véletlenül sem küldhetek rosszat. Mindig kétszer leellenőrzöm, hogy csatoltam-e mindent. Vérciki, ha valaki "üres" levelet küld el elsőre.

III. Amint ezzel megvagyok, a naptól függően súlyzós edzés, vagy torna következik így el is jutunk az ebédig.

IV. Ez, azaz időpont, amikor egy picit lazítok. Általában 1-2 részt nézek meg az éppen porondon lévő sorozatból. Szüksége van az agynak is arra, hogy egy fél-egy óra erejéig lekapcsolódjon a "célról".

V. Délután még egyszer átnézem az összes álláshirdetés portált és jó eséllyel még több időmet veszi el a pályázás. Egyszer összeadtam és bőven 2-3 akár 4 órát is rááldozok erre naponta.

VI. A délután során a fent említett edzés mellett még 3*15 perc futást is beiktatok. Ez egyelőre helyben futás, mert még kímélem az ízületeimet, viszont veszett jó a hasamra. :)

VII. Késő délutánig a skillfeed.com oldal segítségével finomítom a tudásomat bizonyos szoftverekben. Olyanokban, amelyeknek biztosan hasznát veszem a jövőben.

VIII. Este pedig legtöbbször két dolog lehetséges. Vagy itthon maradok és könyvet olvasok (marketing, álláskeresés, angol), vagy találkozom valakivel/valakikkel és beszélgetünk egy jót.

IX. Nagyon fontos, hogy a napot egy a reggelihez teljesen hasonló, záró sessiönnel foglalom keretbe.

Remélem, eme leírás tartalmaz számodra is érdekes újdonságokat. Ezek közül nem egyet érdemes akkor is alkalmaznod, ha van biztos állásod. Természetesen bármilyen felmerülő kérdésre szívesen válaszolok.

 

 

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://marketingnewbie.blog.hu/api/trackback/id/tr136577037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása